torstai 3. maaliskuuta 2011

Länsi-Australian kuulumisia

Edellisesta paivityksesta onkin vierahtanyt, ja tapahtunut niin paljon ettei oikein tiia mista alottas.

Autolla on tullut kierreltya lahinna South Westissa, kartalla pieni alue mutta tuntikausia saa kaupungista toiseen ajella. Tiet on pikkasen epatasasempia kuin Suomessa, mutta ihan hyvassa kunnossa. Yleensa yks meista kolmesta on ajanut yhden paivan kerrallaan, toinen lukee karttaa, ja kolmas hihittelee ymparipaissaan takapenkilla.

Oltiin tammikuussa viikko Perthissa, Sit viikko Margaretilla, roadtripin jalkeen tultiin takas Margaretille ja saatiin toita viinitilalta melkein heti. Paivat on lyhyita, 2-4h, mutta paivassa pystyy tekee n. 40-100$. Maksavat 3.8-5 dollaria 20 kg korista. Tuntipalkalle paasee toisinaan, joka on kiintea 18,5 dollaria tunti.
Eras paiva oltiin tuntihommissa 6h ja Kalle sai vahingossa 23 tunnin palkan silta paivalta.

Margaret River Backpackers oli oikein jees, mut ei uima-allasta, ja kallis, 29 dollaria yo per hlo. Sen jalkeen oonkin asustellut Margaret River Tourist Park & Country Cottages -camping alueella. Telttapaikka maksaa 25 dollaria, mika on kahteen tai kolmeen pekkaan ihan siedettava. Telttailualue on 10min kavelyn paasta keskustasta (kaikkialle voit kavella siina ajassa taalla pikkukaupungissa) Taalla on isot keittiot, vessat, jaakaapit, pakastimet, uima-allas, kolme BBQ-katosta, paljon tilaa hengailla, ja mika parasta, mukavaa porukkaa.

Pidettiin tossa yks ilta Sushi-Night, japanilainen Apach kokkas kolmelle kymmenelle maksaneelle (5$) kanaa, sushia ja misokeittoa. Ruokailu piti kylla jarjestaa laheisessa puistossa, kun henkilokunta on niin idioottia taalla ettei antanut muuta vaihtoehtoa.

Kalle ja Sanna lahti viikko sitten Perthiin myymaan autoa, koska heidan piti lahtea. Kalle aikaisti Kolumbiaan lahtoa hieman ja Sanna paatti lahtea Thaimaahan. Taalla on kuulemma liian kallista kaikki, ja tottahan se on: bisse 10$, aski tupakkaa 15$, banaanit 7,90$ kilo, hampurilaisateria 10$, puhumattakaan laitesukelluksesta tai surffauksesta.

Myin auton tuossa eraalle paikalliselle. Eipa siit paljoo tuu kun jakaa kolmeen pekkaan rahat. Oon elanyt leveesti viime kuukaudet ja nyt pitaa alkaa vyota kiristamaan. Haluisin nimittain kavasta paluumatkalla viel aasiassa: Perth-Singapore-Bankok-Cambodia jne. Tai sitten toteutan reissun paremmalla ajalla (ja rahalla) myohemmin.

Rypaleita oon poiminut kohta kuukauden paivat. Kolmessa eri firmassa oon listoilla, Down To Earth, Area, ja WinePower. Kyyti viinitilalle jarjestyy yleensa aina jotenkin, kun pitaa silmat ja korvat auki ja tutustuu kaikkiin. Tyonvalitysfirma auttaa myos antamalla niiden yhteystietoja keilla on auto. Mutta jos on oma auto, niin tyonsaanti on helpompaa.

Muutamaan tyoharjotteluhakemukseen on tullut jo kielteinen vastaus, ja eras joka oli jo todennakoinen, peruutti. Oon hakenut vesilaitoksille, kunnalle, insinooritoimistoihin, jne. fuck... Pitaa jo alkaa hakemaan Suomeenkin jotain kesatoita.

Nyt kun Kalle ja Sanna on poissa, niin joudun maksamaan telttapaikan 25$ yksin. Eras kaksikko osti liian pienen teltan tuossa vieressa, ja ne sailyttaa kamoja teltassa ja ne on nukkunu jo kolme viikkoo uimapatjoilla taivasalla. Niitten onni ettei oo satanu tuona aikana kuin kerran. Hollantilainen Martin nukkui silloin inva-wc:ssa. Oon heidan lisaks hengaillut enimmakseen parin Japanilaisen, yhden Honkongilaisen ja kolmen Taiwanilaisen kanssa. Oon oppinu aika paljon mandariinikiinaa ja kantonia niilta ja osaan sanoa ymmarrettavasti mm. "Hello", "I love Beer!", "You're cute!", noillahan sita luulis parjaavan vai mita??

Eipa tassa muuta ku takasin teltalle, pitaa grillata pihvit ja maissit. Huomenna poimitaan 20 tonnia rypaleita, en muista kuinka iso porukka sinne on tulossa, mut aika pitka paiva ois luvassa.

Cheers!

3 kommenttia:

  1. Sounds goooooooood :D Hyvin näyttää menevän siellä maailman toisella puolella, täällä on hienot kevättunnelmat! :D Pidä hauskaa ja be safe! -Kati

    VastaaPoista
  2. Sillai! Kohtahan sitä parin kuukauden päästä pääsee itekki maailmalle, vois toki laittaa kortin sinne ausseihin mutta sulla tuskin on siellä osotetta :D Mut joo, taidat olla jo takas tullu siinä vaiheessa.. kai? Mistäpä sitä tietää..

    VastaaPoista
  3. Mahtavaaaaa! Meininki on selkeesti let`s go!! Kiva nukkua uimapatjoilla taivasalla :D Näkee ainakin tähtiä jos ei muuta. Aika kalliilta tuntuu siellä tuo ruoka, mut suhteessa palkatkin taitaa olla aika suuret mitä kerroit puhelimessa :0 Muista myös sanoa kiinaksi Ni hao ma?, Wuo hen hao ni ne? Ja sit voi vastata et Wuo jen hen hao. :D Ehkä voisit seuraavaksi lähteä kiinaan?? No mut have fun and take care! Cheers!!

    VastaaPoista