keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Elämää farmilla

Jeps, viikon paivat oltu Steven farmilla. Mun ja Steven lisaksi taalla on taiwanilainen Aone. Matkustettiin Tanne farmille kaks paivaa, nukuttiin yot autossa. Ja tokana yona paikallinen poliisi tuli inisemaan etta autossa nukkuminen on kiellettya. Lahettiin menemaan ja seuraavaks katottiin etta tossahan on talo, jonka ulkopuolella lukee 'for sale' Ajettiin muina miehina pihaan, paistettiin purkkiruuat kaasukeittimella ja kaytiin nukkumaan.

Taalta farmilta on lahimpaan kaupunkiin reilu tunnin ajomatka, joten oon kaynyt asioilla Geraldtonissa vaan pari kertaa. Matkapuhelin ei pelita, mutta Steven Broadband sentaan pelittaa, joten paasen valilla nettiin.

Stevella on kolmisen sataa lammasta, parikymmenta sikaa, kolme hevosta ja kaks koiraa. Ekat paivat meni lampaita keriessa. Pari tuntia sita hommaa niin meitsi on ihan finaalissa. Kerittava lammas pitaa ensin kaataa, sitten raahata kasista kerimiskoneen luo. Aluksi oli aika raskasta painia ja vääntää lampaan kanssa, mutta oikean tekniikan myota tyo on helpompaa. Lammasta pitaa tarttua paasta ja painaa oikeassa kulmassa alas, niin sellanen isompi 80-kiloinen lammaskin kaatuu helposti. Muistuttaa vahan Johanneksen aikidotekniikoita...

Teen muutaman tunnin toita paivassa. Vallilla kay kylla aika pitkaksi, soittelen kitaraa, jutellaan niita naita ja katsellaan elokuvia. Siat pitaa ruokkia aamuin illoin. Nyt on muutaman paivan ajan ollut vaan pelkkaa elainten ruokkimista ja puutarhahommia. Valilla ajetaan lampaat syomaan laitumille monkijan ja parin koiran avustuksella. Jos opin ratsastamaan, niin voin ajaa lampaat laitumelle hevosen kanssa.

Taalla on kylla pirun kuuma paivisin. Helposti  35-40 asteen paikkeilla, se vie kylla mehut kovemmastakin kaverista...

Taalla keskella ei mitaan on kylla valilla tylsaa, mutta aina sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Suurimman osan ajasta Steve on toissa muualla ja katsotaan Aonen kanssa elainten peraan. Tossa muutama paiva sitten oli sika juuttunut paastaan kiinni ruoka-automaattiin. Hirvee kirkuminen ja pyristely, ja pasko tietty hadissaan joka puolelle. Ei muutaku jakari kateen ja piti purkaa koko paska. Jattilais iso emakko talloi silla aikaa aitauksessa ulkona alleen pikkupossun, yritin pelastaa sen mutta se alkoi jahtaamaan mua. Steve paasti sen possun karsimyksistaan kotiin tultuaan ja ampui sen.

Eraana paivana Steve jai jumiin kuorma-autonsa kanssa ja pellolle ja meitsi hinas sen traktorilla pois. Heti sen jalkeen traktori sanoi itsensa irti ja se odottaa siella vielakin. Myohemmin hajos kuorma autokin, ja vesiputki pamahti pihalla. Vesi on aika kallisarvoista kamaa taalla, kun taalla kaytetaan sadevetta, eika ole satanut kunnolla pitkaan aikaan. Nyt sikojen ruoka on kohta finaalissa ja vahan janskattaa saaks Steve hommattua uutta tilalle vai ei.

23 paivaa tartten viela tyoskennella, etta saan tarvittavat 88 paivaa toisen working holiday-viisumin myontamiseen. Yleensa on kuitenkin helppo saada tyonantaja allekkirjottamaan hieman enemman mita todellisuudessa on tyoskennellyt.

Olen suunnitellut etta jatkaisin tasta pohjoiseen, kaupungissa nimelta Carnarvon olis banaanin poimintaa ja muuta "kivaa". Carnarvonia varmempi tyonsaannin kannalta ois Kununurra, mutta sinne ois 2900 km kun Carnarvon on tossa suht lahella (500km) Mutta mita pohjoisemmaksi siirrytaan sita kuumemmaksi ja kosteammaksi kelit muuttuu.

Laitan kuvia farmilta jossain vaiheessa. Ha, multa hajos TAAS kamera, ostin uuden mut unohdin kiireessa laturin Margaret Riverille :P

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Saat sitten vähän erilaista työkokemusta :D Kuulostaa kyl magelle, mut varmaan aika raskastaki duunia. Stetsoni päähän ja hevosella lassoamaan lampaita... Sulla noi kamerat ei meinaa kyl pysyä kasassa :D aaahahhaha...

    VastaaPoista
  3. Hahah, toi lampaiden keriminen kuulostaa vähän Eetun trimmaamiselta! :D Voi pikku possua parkaa :( Johan siellä sattuu ja tapahtuu! Mut have a fun! Cheers!!

    VastaaPoista