lauantai 16. heinäkuuta 2011

Talviterveiset, talviterveiset!

Helpperin hommat Denmarkissa paäättyi kesakuun puolessa välissä, jonka jälkeen palasin Margaret Riverille. Denmark on kyllä upea "taikametsä" ja maalaiskaupunki. Upeat rannat jättimäisin kivimuodostelmin jäivät ehkä parhaiten mieleen! (Greens Pool & Elephant Rocks)

Olisin halunnut seurata helteitä Pohjois-Australiaan, mutta koska kaikki reppureissaajat ajattelevat samoin, sieltä on tähän aikaan turhan vaikea löytaa työpaikkaa. Töita on kyllä runsaasti tarjolla, mm. respatyöntekijäks, farmitöihin, hedelmänpoimintaan, tehdasapulaiseks, autokuskiks, keittiöapilaiseks tms, mutta hakijoita on liikaa tällä hetkellä.

Mutta paadyin siis takaisin Margaret Riverille, olen ollut leikkaamassa viinipensaita (cane pruning & spur pruning). Työ on kyllä aika raskasta, ei tota montaa viikkoo jaksa painaa. Pieni osa oksista pitää säästää seuraavaa vuotta varten, mutta suurin osa pitää leikata ja kiskoa pois. Palkka maksetaan sen mukaan kuinka monta puskaa on parturoinut, yleensä 0,39-0,70 dollaria per pensas. Aluksi tienasin vain sellaset 70 dollaria pivässä, mutta myöhemmin tajusin homman idean: ei riitä että yrittää olla nopea, pitää olla ihan perhanan nopea. Ja pikkusen huolimaton, eikä jäädä mitään nysväämään ;)) Kun jaksaa olla nopea, niin saa helposti yli 150 dollaria paivassa kasaan. Mutta aina sitä vauhtia ei vaan pysty pitämään yllä.

Olen asunut Margaret River Tourist Parkissa, mukavasti omassa mökissä. Välillä täällä on t-paitakelit, aurinko porottaa mukavasti jos ei ole pilvistä. Välillä taas tulee vettä niin paljon ettei sadevaatteetkaan riitä.

Ostin tuossa lentoliput Perthistä Singaporeen ja Singaporesta Taipeihin. Molemmissa vietän n. viikon, jonka jälkeen Kin-Menin saarelta laivalla Manner-Kiinaan. Xiamen olisi kaupungin nimi, josta pitäisi mennä junalla Kunmingiin. Lopuksi viettäisin muutaman viikon Yunnanin maakunnassa lähellä Tibetiä. Tarkoitus olisi nähdä monta paikkaa mutta nauttia myös siellä olemisesta ilman kummempia kiireitä. Paluulippu ois syyskuun lopussa Hong Kongista Helsinkiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti